Har kommit en bit på väg nu.

Ok detta är det första inlägget i DragonRealm, tyvärr så har jag inte skrivit tidigare. Jag har ju trots allt gjort en hel del.
Så vad har jag gjort. 
Det första var att skapa en spelidé, och det gör man inte på en dag. Jag och minna kompisar utgick ifrån ett spel som heter GalaxyOnline och lade till och tog bort som som vi gillar och inte gillar. 
Resultatet blev DragonRealm.

I DragonRealm spelar du en kung. Du har ditt lilla rike som flyter omkring i världsrymden för sig säljv. För länge sedan ver det en hel planet, men något gick på tok och nu är det bara du. Runt omkring dig flyger drakarna och vaktar (tror du). Men efter du har lärt dig prata med drakarna så har dom mycket att berätta. Bla så vaktar dom inte utan dom tycker det är kanska soft att glida omkring där ute. Vidare så kan för en nätt summa med gulf flytta lite av dina trupper till den största skivan värld som finns kvar. 

Där, på världsskivan så finns det andra kungar som också behöver resurser och är sugna på makt. Så för att undvika att bli indragna i för mycket konflikter så frågar naturligtsvis drakarna dig vad du tror på, och ger dig 6 möjligheter att kliva av på den stora världskivan. Drakarna har kort och gort sorterat alla i kategorierna chos-good, chaos-neutral, chaos-evli, lawful-good, lawfull-neutral, lawful-good.  

När spelet sedan fortgår och man upptäckr att andra har andra religon (kort och gott, man upptäcker religon) så klumpas religonerna i hop i sitt fack, man väljer överstepräst, slår ihop kungadömmen till imperium och tillsätter kejsare och naturligtsvis krigar med de andra religonerna.

Låter det spännande, ja det kanske det är, men inte lika spännande som att försöka koda det. Jag har gjort spel förr, men det har varit helt textbaserade spel, eller hemside baserade spel. Och även rollspel, Så att göra något som faktiskt kräver en grafikmotor är något helt nytt för mig. 

När jag började så fick jag för mig att jag skulle göra en egen grafikrenderare, men när jag började läsa in mig på en massa forum så kom jag fram till att jag skulle prova Microsoft XNA Game Studio, vars renderare används i xbox 360. Så jag kastade mig in i den och med hjälp div guider och forum så skapade jag en grund som jag sedan modifierat in i oigenkännlighet. 

Client/Server programeringen har jag inga problem med, så jag har börjat skapa en protokollstack/hanterare i ren UDP. Fördelen med UDP är att den kräven inte en egen tråd för varje uppkopplad användare på servern. Alltså så drar den mindre resurser på servern. Nackdelen är att uppkopplingen är ganska osäker. Man måste bygga in en igenkänning i varje paket, då uppkopplingen inte är öppen hela tiden. Vilket skapar en större overhead. Men fördelarna överväger nackdelarna. Så det blir UDP. 

För att hålla nere overheaden i varje paket så i svaret om att inloggningen är klar så genererar servern, hash på 16 bytes som är unik för den användaren och sessionen och som sedan måste skickas med i varje paket. Jag får se om det behövs någon ytterligare säkerhet senare, men än så länge så får detta räcka. 

Så inloggningspaketet och svar JA du är inloggad är färdiga det som saknas nu är ett NEJ du har fel password. Ett ganska litet paket men det måste ändå göras. 

Sedan har jag byggt en paket förfrågan för att clienten vill ha en ruta eller ett fiefdome. Problemet som jag måste lösa som kvarstår är att om man frågar efter ett fiefdome, och man har en ganska stor karta Så blir fiefdome paketet ganska stort och ohanterbart. en idé är att man skapart ett paket som frågar fiefdome, rad nr X .

Så idag vad händer. Jo jag ska börja med att fixa en by på kartan. Sen får vi se vart det leder.... Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

UKI - ONWARDS... ALWAYS.

samhällsdebatör och allmänt skitsnack om folk, fä och olika publikationer och åsikter. För att recitera KSMB - jag skrivervad jag vill!!

RSS 2.0