1maj - dagen för dom lurade

Nu har den varit. 1Maj. Som jag brukar kalla "dagen för dom lurade". Varför undrar då du? Jo 1 maj är arbetarrörelsens dag, fast sedan sarbetarröreklsen organiserade sig och blev både fack och politiskt part så är det inte arbetarnas dag längre utan socialdemokraternas dag.
Ok varför är då dom lurade? Jo sedan arbetarna byggde sig ett eget parti har dom under större delen av tiden faktiskt haft makten i sverige. Särskillt om man tittar på de senaste 50 åren. Men ÄNDÅ så går folk omkring med samma budskap på oplaktaten som man gjorde då partierna bildades? "högre lön", "bättre sjukvård" osv. Om denna grupp av människor som kallar sigsjälv arbetarna och som röstar rött (s) inte fattat att regeringen (ovsett färg) varken lyssnar eller bryr sig måste man vara riktigt lurad.
Om man dessutom lägger in att dom konernuerligt röstar på samma parti, val ut och val in, och faktiskt lyckas få detta parti att vara det starkaste i svens politik, OCH samtidigt kunna återanvända plakaten från -20 talet.. ja då måste man inte bara vara lurad, utan även känna sig lurad.

Och vad är dom lurade att tro? Jo på ideologier. Alla partier vill igentligen samma sak, ur ett modrenpolitiskt synsätt, och det är nästan bara resantill målet och prioriteriungsordningen som skjiljer.
Men tittar man på grundideologierna så vill vänstern väl för arbetarna och högern vill väl för dom som redan har det bra. Och tyvärr så är många människor lurade (indoktronerade) att tro att man fortfarande röstar på ideologier och inte på prioritering och resan till målet.
Samtidigt så lever dom i en mordern värd där deras egna löner och levnadssätt faktiskt går stick i stäv med det som dom röstar - lite dubbelmoral.

På tal om det, jag körde efter en gammal volvo amazon här om dagen, då den saknar katalysator måste man tillsätta en imla massa kemikalier i bensinen som gör att den drar mer bensin, luktar apa och framförallt är bland det miljöovänligaste som framförs på våra vägar. Det roligaste i detta var att på bakrutan satt ett klistermärke "rösta på miljön, rösta på miljöpartiet" Hahaha tänkte jag, vilken ironisk människa... tills jag körde upp bredvid detta miljömonster och såg någon som var hämtad från woodstock, och insåg att personen var inte ironisk, personen var verkligen miljöpartist...

Själv vad röstar jag på.
Ja eftersom jag påstår att alla andra är lurade så har jag faktiskt inte låst fast mig vid något parti, eller färg. Jag röstar utan problem på höger i riksdag och vänster i komunvalet, eller tvärt om. Så vad tittar jag på, jo några saker:

1. Partiet ska ha bra och konkreta ideér, som är möjliga att genomför, med tillhörande plan för genomförandet. Att som (s) i förra riksdagsvalet säga 90000 mer jobb är ett mål, inte ett konkretförslag.
2. Partiet ska inte försöka skönmåla sine ideér, ex, (s) igen: kalla praktikplatser för jobb - för att det ser bättre ut på pappret
3. Partiet ska ha möjlighet att påverka, genom koalitioner, media eller annat. Kommer troligast inte att rösta på tex piratpartiet, än fast deras förslag fakiskt både är bra och genomförbara (för er som nu tror att piratpartiet vill ta bort copyrightlagarna och släppa allt fritt så är ni lurade, dom vill korta ner tiden för hur långe en copyright gäller, och deras förslag är faktiskt baserat på hur länge som mediajättarna faktiskt tjänar pengar på sina produkter, Dom tycker det tex är helt onödigt med (c) på en film som Moon44 längre än 2 år då den är så smal att den är bortglömd efter 6månader förutom av dom som köpte originalet på releasdatum. Och på så sätt skulle en film som Moon44 fortfarande finnas att köpa/hyra etc. Så bra idé, men partiet saknar koalition och uppbackning av någon tyngre
4. Ledarskap, jag kan rösta på vem som hellst bara han/hon inte irriterar mig. Kommer alltså alldrig att rösta på Lars Orly eller mona shalin. Maria W. kan däremot få min röst (dock inte hennes parti - dom är på bättringsvägen, mien inte riktigt där än)

Tja det var en ganska enkel sammanfattning. Så hur röstade jag sist? ja, moderaterna i riks och fp i komun, landstinget hoppade jag över pga inga vettiga kandidater fanns.

Om det skulle vara val idag? Tja moderaterna i riks, eller centern. Trots en massa olika förståsigpåare och gnällspikar så har (m) faktiskt lyckas hålla ihop koalitionen OCH genomföra många av dom punkter dom hade på sitt valmanifest. Sedan att folk inte förstog vad dom röstade på för förslag eller trodde att ett politiskt parti faktiskt planerade att genomföra det dom gick till val på - tja det är en annan historia. (c), jag tycker att Maud gör att bra jobb som miljöförespråkare i den sittande koalitionen, och jag tycker om hennes ideér om ett självförsörjande sverige (energimässigt) och skulle vilja ge henna minnst 4 år till att utvecka det.
På komunalnivå så är det mer problem, (s) har en massa bra ideér, men (s) i övik börjar bli för "stora" på sig. det går inte många dagar inte man gjör ett nytt konstitutionellt övertramp inne på kommunhuset, samtidigt är (s) så pass stora att ingen av de andra partierna har något att säga till om, utom att påverka. (fp), är det bästa påverkarna av oppositionspartierna, men den verkar sakna ideér, och dom ideérika partierna saknar drivande mediala personer, så kanske blir att man starta ett eget parti. Man får se.

/Roger - lite lördags svammel.

Kimmi
2008-11-21 @ 09:09:15
URL: http://www.asiktskanonen.se

Du har min röst direkt!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

UKI - ONWARDS... ALWAYS.

samhällsdebatör och allmänt skitsnack om folk, fä och olika publikationer och åsikter. För att recitera KSMB - jag skrivervad jag vill!!

RSS 2.0