Har vi blivit Amerikaner?

Tja, vad ska man säga? annat än att det är sorgligt hur vi bär oss åt i dag. Läs tidningarna, lyssna på radio eller se på TV. Vi har en ny regering, men INGEN av nämnda medier verkar vara intrserad av deras politik. Istället fördjupar vi oss i deras privatliv och söker "skandaler". Jag trodde att skandalpolitiken var något som tillhörde USA. Jag trodde VI Svenskar var bättre, men ikke. Om det nu har kommit så här långt denna gång, var kommer vi att sluta. 16år, så långt tillbaka har man "grävt" och hitttat bevis. Handen på hjärtat, vem av oss har inte begått ett brott de senaste 16åren? Kört för fort? Fuskat med TV licensen? Varit sjukskriven när vi varit friska för att dryga ut långhelgen eller semestern? Parkerat för nära övergångstället? Köpt kakor av skolklasser utan att begära kvitto? Spelat musik på på träningen utan att betalt STIM pengar? Gett grannens barn 200kr för att han klippt gräsmattan medans vi varit borta? Bjudit på vin vid middagen utan att ansökt om tillfälligt utskänkningstillstånd? Tagit med sig systemkassen in i en komunalt ägt byggnad?

Ja listan kan göras lång, Men det finns många förteelser som vi inte tänker på faktiskt är olagliga. ta exemplet med STIM! Så fort som du spelar musik som är avsedd för andra än dig, tex på fotbollsträningen, så begår du ett brott mot upphovsrätten. Och backar vi 16år tillbaka kan vi nog alla kalla oss för vaneförbrytare. Tittar vi ur det perspektivet, och söker "rena" ministrar, så kommer Sverige inte att kunna ha en regering, det saknas.


Ska vi titta på "skandaler" så, kan vi ta för förre stadsminister, Göran Persson, han skapar lagar och reglar om hur en arbetsplats MÅSTE se ut, sedan bryter han mot dessa. Det måste vara en betydligt större skandal än Nytillkommna ministrar som har brytit mot regler som dom inte varit med om att skapas. Vissa av dessa "brott" gjordes tom innan dom började med politik.

Det sades att sossarna är dåliga förlorare, och jag börjar tro att dom och vp gjör precis det dom sa att dom skulle göra, dvs allt för att sätta käppar i hjulet för den borgliga alliansen. Lite synd att man KAN sjukna så lågt.

Jag trodde vi i sverige var bättre, men nu har även vi bekännt färg. Vi skiter i politiken, hur det går, bara vi får skandaler på löpsedlarna.

/UkiNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

UKI - ONWARDS... ALWAYS.

samhällsdebatör och allmänt skitsnack om folk, fä och olika publikationer och åsikter. För att recitera KSMB - jag skrivervad jag vill!!

RSS 2.0