Ett barns syn på tillvaron.

Jo det har varit helg, och jag gjorde något så dumt att ta mina kids ner till stockholm. Jag, singelpappa, med två tjejer - 4 och 5 år. Flyger till stockholm. Åker tunnelbana. Åket Taxi. Tar min systerdotter med oss. Går på Skansen. Rider på hästar. Trycker ner en 3, 4 och 5 åring i en barn vagn och kör rally genom skansen. Går på dop. Far till junibacken - en "lekplats" för 100 kr / besökare över 2år. vaknar tidigt. Taxi till bromma. Vänta på flyg försenat. Vänta mer på flyg. Mer försenat. Vänta mer på flyg Mer försenat. Åka flyg. Ta flygbuss - glömdet, flygbussen anpassar sina tider efter ordinarie landningstider, inte efter förseningar. Åka taxi. Åka buss. Hemma......

Tja en lagomt intensiv helg med 2 ungar, sedan frågar men barnen vad som var roligast. Tror att man ska få höra, junibacken, eller rida på häst.. Men NEJ. 5 åringen: taxi på morgonen (kl 6.00) var spännande. 4 åringen: Flyga flygplan, eller åka tunnelbana, kanske taxin.

OK, VARFÖR åkte jag iväg till stockhom? Jag kunde ha ringt en taxi kl 05.00 här hemma och åkt runt lite.
Ok vi hadde kul det kan man inte orda om, men ett barn ser inte saker på samma sätt som vi vuxna. Ingen hade åkt taxi tidigare. Så det är klart att det är lika spännande och kul som att rida häst första gången. Vi vuxna glömmer det - det roligaste för ett barn är att göra något nytt, få nya intryck och upplevelser. För oss vuxna är en taxi en bil med förare som kostar aldelens för mycket pengar. Det är något onödigt ont, ett måste när man ska hem från krogen. Men för ett barn är en Taxi ett koncept, en hel upplevelse som är likställd med vilken nöjespark som hellst i värden.

Så tänk på det när ni singelföräldrar där ute vill försöka få lite kvalitetstid med era ungar. Gör något du kan, du vet, du har gjort 1000 gånger, men som är nytt för dina barn. Dom gämnställer det med värsta mallisresan.

Saker jag ska göra med mina kids innom kort:
* åka linbana
* byta till vinterdäck (dom byter jag ser på - men lite hjälp behöver dom nog)
* tankabilen
* fylla på andra vätsor i bilen (glykol, spolarvätska mm)
* rengöra utegrillen

Saker som är gjort och dom uppskattade mycket:
* tvätta kläder (i tvättmaskinen alltså)
* tvätta bilen (för hand)
* byta tändstift & olja
* baka bullar
* stå i kiosk är sälja korv & läsk
* inventera på jobbet 

Har säker glömt millioner saker jag har tagit med på.
För att lyckas med tex inventeringen krävs inte tålamod som många tror, utan det krävs att man ser det hela som att man är med barnen, låt dom göra det du gör.

Jag vet att vissa saker tar mycket tid om man tar med ungarna men vad tycker ungarna best om?
5 timmar vecko inventering med pappa
eller
2 timmar barnvakt när pappa inventerar
3 timmar pappa är trött i huvudet och vill bara slöa vid tvn och orkar inte leka

Att vara singelpappa är underbart.

Pezster
2007-10-24 @ 22:36:25
URL: http://aku.blogg.se

Ruskigt rätt du har. Varför tar många föräldrar i så de spyr typ? Ungar vill ju bara vara med!
Kudos till dig mannen! Skitbra!

Kimmi
2007-10-26 @ 00:20:45
URL: http://www.asiktskanonen.se

Skitbra skrivet! Som när vi åkte till Borås djurpark och traskade runt där i 4 pedagogiska timmar och tittade på alla djuuuuren medan Loppan samlade på kottar, pinnar, stenar...ja i princip allt man kunde hitta i parken 100 m från vår lägenhet i Trelleborg.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

UKI - ONWARDS... ALWAYS.

samhällsdebatör och allmänt skitsnack om folk, fä och olika publikationer och åsikter. För att recitera KSMB - jag skrivervad jag vill!!

RSS 2.0